Cake pops!

Så då har jag äntligen gjort min första stökiga brokiga samling med cake pops. Det blev dekoration hysteria deluxe men detta var bara en testomgång för att se hur mycket stök det är med det. Jag har använt vit choklad som jag färgat. Tycker det där med candymelts känns lite läskigt innehållsmässigt. Tricket är att få chokladen så lös och rinnig som möjligt så att dom får en tunn fin yta. Man kan späda ut chokladen i vattenbadet med solrosolja. Då blir den lösare. Många amerikaner använder shortening och det är i princip matfett fast av den värre sorten. Mycket för att den är billig och inte ger smak el färg, men jag tycker solrosoljan är mild och funkar lika bra. Ett till tips är att låta dom "torka" lite innan man her på strössel, speciellt den mindre sorten, för den sjunker lätt igenom chokladen och det ser inte lika fint ut märkte jag. Man kan dekorera dom efter dom stelnat i kylen också. Använd lite smält choklad som blivit över som lim. 
   Innehållet i dom är en devils food cake som jag bakat och receptet hittar ni på sockerrus.se. Jag skar en kvart av den färdiga kakan och fryste in resten. Den kvarten smulade jag sönder i en bunke och la i 3-4 msk Philadelphia så pass att jag fick ihop en deg som gick att forma i handen utan att den smulades sönder. Den rullade jag till bollar som vägde 12-13g/st. Jag använde köksvägen för att få lika stora bollar. Dom ska sen gärna sätta sig i frysen i 15 min el i kylskåpet 1-2h. Dom ska bara bli kall och fast, inte fryst. På den kvarten kaka fick jag ihop 15st pops och jag använde 100g vit choklad och fick lite över. :) 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

ANNELIZ.BLOGG.SE

En liten blogg om mitt pysselberoende med förhoppning om att kunna inspirera och intressera.

RSS 2.0