Finska småkakor
Jaha. Jag var bara tvungen att testa en teknik där man fyller en kaka med glasyr som man sedan kan dekorera när den torkat. Jag har fått så himla fina muminformar så jag tog och gjorde enkla mördegskakor som jag sedan fyllde med glasyr (royal icing). Kan hända att dessa slinker ner i Snuttans kalaspåsar sen. :)
Till kakorna använde jag:
5dl vetemjöl
1dl florsocker
200g rumstempererat smör.
Blanda till en deg som man låter vila i kylskåpet i ett par timmar. När man tar ut degen blir man först förskräckt eftersom den är alldeles hård, men det är bara smöret i den som stelnat. Micra i ca 15sek så blir den följsam igen. Till glasyren använde jag:
1 äggvita
Florsocker
Några droppar citronextrakt
Man blandar försiktigt tills glasyren får godkänt med 10sek regeln. Mer om detta här
Är glasyren för lös, blanda i mer florsocker. Är den för hård så blanda i mer citronextrakt.
Sen hur man spritsar kakan kan ni se här

Kan bara tala om såhär i efterhand att dom inte blev nå goda :(. Går säkert göra en godare "grund"kaka och på så sätt få nått ätbart. Dessa blev inte ätbara i min mening. Dåligt kakrecept helt enkelt.
